90 g cukru
90 g polohrubej múky
4 vajcia
½ PL citrónovej kôry
štipka soli
½ ČL prášku do pečiva
350 g rebarbory
300 g ríbezľového rôsolu
250 g jahôd
1 ČL škrobovej múčky
1 PL citrónovej kôry
5 plátkov želatíny
2 PL malinovice
1 vanilkový cukor
¼ l šľahačkovej smotany
1. Vajcia, soľ, strúhanú citrónovú kôru, cukor a 4 PL vlažnej vody vymiešame, spojíme so snehom zo 4 bielkov. Do masy vmiešame zmes polohrubej múky a prášku do pečiva a upečieme piškótu (asi 225 °C a 10 minút).
2. Želatínu namočíme do studenej vody. Pokrájanú rebarboru prevaríme s 200 g rôsolu. Pridáme škrobovú múčku, rozmiešanú v citrónovej šťave, znova prevaríme. Vložíme 3 plátky želatíny, necháme rozpustiť, odstavíme a vmiešame polovicu jahôd.
3. Zvyšné 2 plátky želatíny rozpustíme s vanilkovým cukrom v malinovici a vlažnú masu spojíme s dotuha vyšľahanou šľahačkou.
4. Na piškótu rozotrieme 100 g mierne zohriateho rôsolu a 1/3 smotanového krému. Obložíme ovocím a zakryjeme opäť 1/3 krému. Stočíme, uložíme švom dole a ozdobíme zvyšnou tretinou krému.