200 g pšeničnej múky - celozrnnej, polohrubej alebo hrubej
100 g ovsených vločiek
2 PL medu
60 g masla
½ ČL soli
1/8 l mlieka
2 PL kyslej smotany
50 g čokoládovej polevy
1. Na pracovnej doske premiešame múku s ovsenými vločkami. Med, soľ a mlieko rozohrejeme na asi 40 °C a v tejto zmesi necháme rozpustiť maslo.
2. Takto pripravenú tekutú hmotu pridávame po lyžičkách k múke a ovseným vločkám, stále miesime. Napokon pridávame smotanu. Prikryté necháme asi hodinu odpočinúť.
3. Na vymastenom pergamene cesto vyvaľkáme na asi 3 mm. Na uľahčenie práce si valček i dosku pomúčime. Z cesta vykrajujeme štvorce asi 4 x 2,5 cm, upečieme (asi 25 minút, 175°C).
4. Sušienky vyberáme z plechu teplé. Vychladnuté zdobíme čokoládovou polevou.