450 g hladkej múky
300 g masla
150 g práškového cukru
100 g šúpaných a jemne zomletých mandlí
2 vanilkové cukry
štipka soli
225 g práškového cukru
1. Múku, soľ a práškový cukor preosejeme na dosku. Pridáme rozpustené maslo a 1 vanilkový cukor.
2. Veľkým nožom zmes rozsekáme nadrobno a rukami rýchle zamiesime na hladké cesto. Zabalíme a 30 minút chladíme.
3. Cesto miesime tak, aby ostalo pružné, urobíme z neho valček, pokrájame ho na približne 70 kúskov. Z nich robíme malé rožteky.
4. Plech vyložíme papierom na pečenie. Rožteky dáme na plech a vložíme do predhriatej rúry. Nedovolíme im priveľmi zhnednúť (200 °C, asi 10-12 minút).
5. Druhý vanilkový cukor zmiešame s cukrom. V tom obaľujeme ešte horúce rožťeky.