Rozpočet pre 2 osoby:
2 veľké kapustné listy
2 paradajky
50 g cibule
2 PL oleja
100 g kyslej kapusty
1 čerstvá červená paprika
1 čerstvá zelená paprika
1/8 l hustej kyslej smotany
Plnka:
100 g mletej hovädziny
30 g cibule
1 vajce
4 PL strúhanky
štipka muškátu
soľ
mleté čierne korenie
1. Kapustné listy povaríme a ochladíme v studenej vode. Osušíme, hrubé žily skrojíme naplocho. Paradajky krátko obaríme a ošúpeme.
2. Mleté mäso zmiešame s na kocky nakrájanou cibuľou, vajcom strúhankou a korením, dochutíme. Naplníme kapustné listy a stočíme.
3. Kapustné rolády opečieme na rozpálenom oleji zo všetkých strán. Podlejeme 1/8 l vody, pridáme kolieska cibule a kyslú kapustu.
4. Paradajky i papriku rozštvrtíme, zbavíme semiačok a nakrájame na pásiky. Oboje vmiešame do kapusty na 15 minút dusenia. Dochutíme a podávame so smotanou.