375 g húb
125 g hrubých plátkov oravskej slaniny
2 strúčiky cesnaku
1 chili paprička
3 paradajky
½ ČL oregána
½ ČL bazalky
soľ
500 g cestovín penne
1. Huby očistíme a nakrájame. Paradajky ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame. Papričku tiež zbavíme jadierok a nadrobno nakrájame. Cesnak ošúpeme a najemno posekáme.
2. Plátky slaniny nakrájame na pásiky a na panvici opečieme, na nej opražíme huby. Dusíme domäkka, kým sa tekutina neodparí.
3. Pridáme nakrájané paradajky, cesnak, chili papričku, oregano, bazalku a soľ. Necháme zovrieť, prikryjeme a na miernom ohni varíme, kým omáčka nezhustne. Občas premiešame.
4. Medzi tým uvaríme cestoviny v osolenej vode a scedíme. Omáčku nalejeme na horúce cestoviny a ihneď podávame. Každú porciu posypeme nastrúhaným syrom.