100 g hladkej múky
100 g polohrubej múky
100 g ovsených vločiek
2 čl kypriaceho prášku
1 čl mletej škorice
125 g medu
70 g masla
2 vajcia
125 g krišt. cukru
papier na pečenie
tuk na vymastenie a polohrubú múku na vysypanie tortovej formy
Plnka:
500 g nahrubo postrúhaných jabľk
3 pl krupice
100 g hrozienok vopred namočených vo vode
70 g kryš. cukru
Čokoládová poleva:
100 g čokolády
40 g stuženého tuku
1. Na dno tortovej formy dáme papier na pečenie, boky vymastíme tukom a vysypeme polohrubou múkou. Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo, pridáme med a premiešame.
2. Vajcia šľaháme s cukrom do penista, vlejeme rozpustené maslo s medom a premiešame. Pridáme zmiešanú hladkú múku a polohrubú múku s ovsenými vločkami, so škoricou a s krypriacim práškom a dobre premiešame.
3. Polovicu cesta nalejeme do pripravenej formy, navrstvime plnku, zalejeme druhou polovicou cesta a pečieme 45 minút pri teplote 175°C.
4. Koláč chladíme na mriežke, po 10 minútach vyberieme z formy a necháme na mriežke vychladnúť.
5. Vychladnutý koláč polejeme čokoládovou polevou.