Bábovka á la Sacher

tento recept pridal(a) na www.dobroty.sk

Prísady

200 g masla alebo Hery
1 celé vajce
3 žĺtky
3 bielka
130 g cukru
1 balíček vanilínového cukru
2 PL rumu
5-6 PL mlieka
230 g polohrubej múky
1/2 balíčka kypriaceho prášku
štipka soli
2 PL kakaa
1 balíček tmavej tortovej polevy


Príprava

1. Vymiešame maslo s celým vajcom a so žĺtkami, potom pridáme cukor, vanilkový cukor a rum a vymiešame na hladkú hmotu. Pridáme preosiatu múku a kypriaci prášok, kakao, soľ a mlieko. Šľaháme elektrickým šľahačom na najnižšom stupni. Nakoniec opatrne zapracujeme sneh z bielkov.

2. Cesto vylejeme do vymazanej a múkou vysypanej bábovkovej formy a dáme piecť pri teplote 170 - 180 °C asi 40-45 minút.

3. Po upečení necháme bábovku trošku vychladnúť, potom vyklopíme na mriežku a necháme úplne vychladnúť. Vychladnutú bábovku polejeme čokoládovou polevou pripravenou podľa návodu na obale.