1 kuracie alebo slepačie drobky (krídla, chrbtová kosť, krk.....)
soľ
100 g koreňovej zeleniny
1 PL sušených húb
2 PL oleja
30 g múky
mleté čierne korenie
Kúsok citrónovej kôry
Štipka muškátového orieška
2 PL smotany
2 PL sterilizovaného hrášku
1 cibuľa
1. Opláchnuté drobky varíme v osolenej vode, po polhodine pridáme očistenú koreňovú zeleninu.
2. Sušené huby namočíme do vlažnej vody. Po 20 minútach ich posekáme do polievky.
3. Uvarené mäso a zeleninu pokrájame na drobno a vložíme naspäť do polievky.
4. Na oleji speníme posekanú cibuľu, pridáme múku a opražíme do bledožlta. Zápražku rozriedime polievkou, krátko povaríme a prichutíme korením, strúhanou citrónovou kôrou, strúhaným muškátovým orieškom.
5. Nakoniec polievku zjemníme smotanou a prehrejeme v nej sterilizovaný hrášok.