Zaváranie paprík

tento recept pridal(a) na www.dobroty.sk

Prísady

Rozpočet na asi 10 fliaš po ¼ l:
250 g cibule
500 g čerstvej zelenej papriky
500 g čerstvej červenej papriky
500 g čerstvej žltej papriky
3 PL soli
3 bobkové listy
¾ l vinného octu
1 vetvička zelerovej vňate
3 strúčiky cesnaku
1 dlhá ostrá paprika


Príprava

1. Očistenú cibuľu pokrájame na kolieska. Paprikové struky rozštvrtíme a zbavíme jadierok. Zvyšky stopiek a žilky poobkrajujeme. Papriku umyjeme a nakrájeme na pásky.
2. Pri vysokej teplote prevaríme 5 l slanej vody. Do nej vložíme cibuľu, na cedidle nakrájanú papriku a necháme 2 minúty prudko variť. Hneď vyberieme a dáme odkvapkať.
3. Z vody odoberieme ¼ l, dochutíme zvyšnými prísadmi a takto 10 minút povaríme. Nálev prefiltrujeme a necháme vychladnúť.
4. Nakrájanú papriku naplníme i s cibuľou do fliaš, zalejeme vývarom. Fľaše hneď uzavrieme a pri 75°C 25 minút sterilizujeme.