1 balík šalátovej zmesi (De Luxe)
1 konzerva tuniaka v oleji
1 žltá paprika
1 konzerva kukurice (250g)
150 g tvrdého syra (Eidam)
4 vajcia
2 paradajky
2 PL plnotučnej horčice
štipka soli
1. Šalátovú zmes umyjeme a natrháme nadrobno a vložíme do väčšej šalátovej misy. Do misy pridáme na kocky pokrájanú papriku a syr, potom scedenú kukuricu. Z tuniaka zlejeme olej do malej misky a tuniaka pridáme do šalátu.
2. V miske dobre vymiešame olej s horčicou a osolíme. Všetko zmiešame a prelejeme horčicovým nálevom.
3. Vajcia uvaríme natvrdo, ošúpeme a nakrájame na kolieska a paradajky na osminky. Šalát ozdobíme s vajcami a paradajkami. Podávame s čiernym pečivom.