Zapekané plnené paradajky s kuracími prsiami

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a) jenny82
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

8 väčších paradajok
250 g kuracích pŕs
150 g šampiňónov
2 jarné cibuľky
2 strúčiky cesnaku
100 g strúhaného tvrdého syra
2 vajcia
2 PL oleja
soľ
mleté čierne korenie
bazalka


Príprava

1. Paradajky umyjeme, osušíme, odrežeme vršky a opatrne vyberieme časť dužiny tak, aby steny nezostali príliš tenké. Šampiňóny očistíme a pokrájame na menšie kúsky.

2. Umyté osušené kuracie prsia jemne naklepeme, osolíme a okoreníme. Na rozohriatom oleji z oboch strán opečieme. Mäso necháme vychladnúť, potom ho pokrájame na malé kúsky.

3. Vo výpeku opečieme pokrájané šampiňóny. Pridáme nadrobno nakrájanu cibuľku, prelisovaný cesnak, dužinu z paradajok a pokrájané mäso. Osolíme, okoreníme, pridáme bazalku podľa chuti a chvíľku podusíme (použite väčšiu panvicu, aby vydusená tekutina sa čo najskôr odparila). Nakoniec pridáme vajcia a miešame do zhustnutia.

4. Pripravenou plnkou naplníme vydlabané paradajky a uložíme ich do vymastenej zapekacej formy. Posypeme syrom a vložíme do vyhriatej rúry. Pri teplote 200 °C pečieme asi 15 minút. Podávame s celozrnným pečivom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

​Šalát z Hermelínu
Medové rezy zo štyroch plátov
Pstruh na bylinkách v hlive ustricovitej
Kuracina na čínsky spôsob
Zapekané zemiaky so zeleninou a so syrom
Bryndzove tyčinky II.
Rizoto s kuracím mäsom
Kyslá zemiaková polievka so sušenými hubami
Krémová tekvicová polievka
Netradičné kokosky