Zapékané cestoviny s mletým mäsom

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

500 g cestovín (najlepšie špirály)
300 g mletého mäsa
šľahačková smotana
syr na strúhanie
kečup
šálka vývaru (môže byť aj bujón)
korenie podľa chuti
1 malá cibuľa
2 - 3 strúčiky cesnaku


Príprava

1. Na cibuli a cesnaku opražíme mleté mäso, okoreníme, pridáme kečup, zalejeme vývarom a dusíme asi 30 min.

2. Medzitým uvaríme cestoviny, nastrúhame syr. Keď už máme všetko pripravené, vymažeme pekáč maslom a dáme tam polovicu uvarených cestovín, na to pridáme polovicu mletého mäsa a zase cestoviny a potom zbytok mletého mäsa. Posypeme syrom, zalejeme šľahačkou a dáme piecť do rúry na 180 stupňov kým syr zozlatne.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Bravčové rezne na šampiňónoch
Medové rezy zo štyroch plátov
Zapekané rybie filé v syrovej omáčke
Cestoviny s mäsom a pečienkou
Krémová tekvicová polievka
Bažant pečený na portskom
Karamelové veterníky
Hruškový koláč so smotanovým krémom
Bulharská nátierka
Bravčové mäso na cibuľke s paradajkami
PRIHLÁSENIE
Meno
Heslo