Višňový koláč

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) diana
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

1 kg višní
250g zmäknutého masla
250g cukru
5 vajec
100g škrobovej múčky
4 PL kyslej smotany
1 ČL citrónovej kôry
300g polohrubej múky
1 ČL prášku do pečiva
250g mandľových štvrtiek
150g práškového cukru
2 poháriky čerešňovice


Príprava

1. Umyté višne po odkvapkaní odkôstkujeme.

2. Z masla, cukru, škrobovej múčky, vajec, smotany, strúhanej citrónovej kôry a zmesi múky a prášku do pečiva vymiešame krémové cesto.

3. Cesto nalejeme na vymastený plech, zarovnáme, obložíme višňami a posypeme madľami. Vložíme do stredu studenej rúry a upečieme do zlatohneda (200°C, 30 minút).

4. Pri miešaní cesta si odložíme 1 bielok, ktorý po upečení vyšľaháme s práškovým cukrom a pálenkou a natrieme na koláč.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Brokolicový šalát
Pomarančové pralinky
Wrap so špenátom
Španielska hnedá omáčka
Zapečené zemiaky s kuracím a krabím mäsom
Jahodovo-pomarančový džem
Plnené šampiňóny
​Pečený baklažán ako príloha k mäsu
Babičkina jablková štrúdla
Šťavnaté pečené mäso