Veniec s kandizovaným ovocím

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

500 g polohrubej múky
250 ml smotany
kvások z 30 g droždia
2 vajcia
100 g medu
ČL soli
vanilkový cukor
citrónová kôra
50 g rozpusteného masla
100 g nakrájaného kandizovaného ovocia
100 g sekaných orechov
práškový cukor na posypanie


Príprava

1. Na pracovnú dosku preosejeme múku a práškový cukor, pridáme soľ a citrónovú kôru.

2. V hrnčeku rozšľaháme smotanu, vajcia, tekutý med, vanilkový cukor a rozpustené vychladnuté maslo a vlejeme do sypkej zmesi na doske. Nakoniec pridáme kvások a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť.

3. Po vykysnutí do cesta vpracujeme kandizované ovocie a orechy, cesto zarovnáme do vymazanej formy na veniec, necháme ešte 20 minút kysnúť, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi hodinu pri 150°C dozlata.

4. Upečený veniec vyklopíme na kuchynskú mriežku, necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Kokosovo-čokoládový pohárový krém Bounty
Sladký ovocný šalát s medom
Krabia nátierka
Syrové trubičky
Jarná kalerábová polievka s mäsovými knedličkami
Kelová polievka s kuracím mäsom
Špagety so sušenými paradajkami a oravskou slaninou
Čokoládové buchtičky
Anglické rohlíky
Sladkokyslá sterilizovaná hliva so zeleninou