Vaječný punč s rýnskym vínom

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a) diana
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

¾ l rýnskeho vína
12 žĺtkov
6 klinčekov
1 tyčinka škorice
½ citrónu
125 g cukru


Príprava

1. 1/8 l vody prevaríme s koreninami a citrónovou kôrou bez bielej dužiny, varíme 10 minút a scedíme. Prilejeme víno a zas zohrejeme.

2. Žĺtky vymiešame s cukrom a trochou horúcej tekutiny do jemnej peny, k nej prilejeme víno. Punč šľaháme, kým mierne nezhustne a nedosiahne 70°C.

3. Dochutíme citrónovou šťavou. Získame asi 1 ¼ l, t.j. asi 7 až 8 pohárov. Posypeme opraženými orieškami.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Beigli -tradičný maďarský vianočný závin podľa Limary
Plnený baklažán s bravčovým mäsom
Hermelín plnený orechami
Havajské chlebíky
Luxusné jahodové rezy
Fašírka z ovsených vločiek
Čokoládová torta s karamelom
Bábovka bez vajec a bez mlieka
Plnené hrianky
Syrová roláda