Domov
Najobľúbenejšie recepty
Polievky
Mäsité jedlá
Ryby
Cestoviny
Zelenina a huby
Šaláty a nátierky
Prílohy a omáčky
Múčniky a dezerty
Nápoje
Ostatné
Recepty s fotkami
Rýchle jedlá
Jednoduché jedlá
Lacné jedlá
Najčítanejšie recepty
Vaječný punč s rýnskym vínom
Čas prípravy
Zložitosť
Cena
45 minút
tento recept pridal(a)
diana
vytlačiť tento recept
Zdieľať
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené |
ohodnoť!
Prísady
¾ l rýnskeho vína
12 žĺtkov
6 klinčekov
1 tyčinka škorice
½ citrónu
125 g cukru
Príprava
1. 1/8 l vody prevaríme s koreninami a citrónovou kôrou bez bielej dužiny, varíme 10 minút a scedíme. Prilejeme víno a zas zohrejeme.
2. Žĺtky vymiešame s cukrom a trochou horúcej tekutiny do jemnej peny, k nej prilejeme víno. Punč šľaháme, kým mierne nezhustne a nedosiahne 70°C.
3. Dochutíme citrónovou šťavou. Získame asi 1 ¼ l, t.j. asi 7 až 8 pohárov. Posypeme opraženými orieškami.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Beigli -tradičný maďarský vianočný závin podľa Limary
Plnený baklažán s bravčovým mäsom
Hermelín plnený orechami
Havajské chlebíky
Luxusné jahodové rezy
Fašírka z ovsených vločiek
Čokoládová torta s karamelom
Bábovka bez vajec a bez mlieka
Plnené hrianky
Syrová roláda
PRIHLÁSENIE
Prihlásenie
|
Registrácia
NOVÉ RECEPTY
09.07.
Empanada s tuniakovou plnkou
25.06.
Letné kuracie pečienky z jedného hrnca
08.05.
Citrónovo makový koláč
04.04.
Kávovo-čokoládová mousse torta
19.03.
Lemon bars - Americké citrónové rezy
Vianočné recepty
|
Recepty, jedlá, online kuchárka
© 2024 |
Handmade sviečky
|
Sójové vonné sviečky