Treska pečená v rúre

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a) diana
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

Rozpočet pre 4 osoby:

4 tresky po 350g
1 PL citrónovej šťavy
trochu múky na obalenie
60 g roztopeného masla
soľ
mleté čierne korenie


Príprava

1. Mäso hneď po nákupe umyjeme, odstránime tmavšie kúsky a zvyšky kože. Osušíme a ponatierame citrónovou šťavou. Dáme v chlade odležať – mäso bude pevnejšie.

2. Tresky dobre usušíme, jemne obalíme v múke. V rúre rozohrejeme hlboký plech, potrieme ho maslom a ryby po položení na plech ešte ponatierame maslom.

3. Plech ihneď vložíme späť do rozohriatej rúry. Osolíme a okoreníme, podávame čerstvo upečené.

Vhodná príloha:
Varené zemiaky alebo cibuľový zemiakový šalát - nájdeš medzi Prílohami




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Nátierka zo škvarkov
Mäsové guľky v paradajkovo-pomarančovom ragu
Džem z marhúľ a pomarančov
Ražniči so zemiakovými plackami
Vajíčková lahôdková nátierka
Šošovicový prívarok
Špagety s kuracím mäsom
Pečená kačka s pomarančom a zázvorovou cibuľou
Baklažánová nátierka
Čínska ostro-kyslá polievka a la Era