Treska pečená v rúre

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) diana
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

4 tresky po 350 g
1 PL citrónovej šťavy
trochu múky na obalenie
60 g roztopeného masla
soľ
mleté čierne korenie


Príprava

1. Mäso hneď po nákupe umyjeme, odstránime tmavšie kúsky a zvyšky kože. Osušíme a ponatierame citrónovou šťavou. Dáme v chlade odležať – mäso bude pevnejšie.

2. Tresky dobre usušíme, jemne obalíme v múke. V rúre rozohrejeme hlboký plech, potrieme ho maslom a ryby po položení na plech ešte ponatierame maslom.

3. Plech ihneď vložíme späť do rozohriatej rúry. Osolíme a okoreníme, podávame čerstvo upečené. Vhodná príloha môžu byť varené zemiaky s petržlenovou vňaťou a suchý rizling.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Placky s paradajkami a mozzarellou
Ananás v karameli
Americké krehké bábovičky s tekutým stredom
Hermelín plnený orechami
Vaječný punč s sherry
Čokoládovo-višňový nákyp
Vajíčková lahôdková nátierka
Francúzska cibuľačka s údeným mäsom
Cesto na kysnutý koláč z celozrnnej múky
Zemiakové krokety