Torta z hydinového mäsa

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

500 g hydinového mäsa bez kostí
olej
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
500 g zemiakov
2 vajcia
1 lyžica hladkej múky
0,5 dl mlieka
soľ
mleté čierne korenie
150 g masla
2 lyžice kečupu


Príprava

1. Hydinové mäso pokrájame na kocky a opražíme na rozohriatom oleji. Osolíme, okoreníme, pridáme očistenú nadrobno pokrájanú cibuľu, pretlačený cesnak a krátko podusíme.
2. Okrúhlu tortovú formu vyložíme alobalom a na dno uložíme podusené hydinové mäso.
3. Zemiaky roztlačíme, pridáme rozšľahané vajcia, mlieko premiešané s hladkou múkou, osolíme a peemiešame. Zemiakovú kašu vylejeme na hydinové mäso, zarovnáme a dáme piecť. Počas pečenia natrieme niekoľkokrát olejom.
4. Upečenú tortu vyberieme z formy, uložíme na tanier, ozdobíme vyšľahaným maslom s kečupom a podávame.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Tvarohovo-syrové dukáty
Rezance pani uhliarky
Orechovo-makový jablkový koláč
Šťavnaté karé s mrkv​ovými variáciami
Ryba po grécky
Bláznivý koláč ku káve
Flambované banány
Zapekané žemle s prekvapením
Cestovinový nákyp so syrovou omáčkou
​Pečený baklažán ako príloha k mäsu