Teľací rezeň s višňovou omáčkou

Čas prípravy Zložitosť Cena
  30 minút
tento recept pridal(a) diana
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

4 teľacie rezne po 150 g
1 PL oleja
½ ČL mletého čierneho korenia
1 PL masla
1 PL múky
1/8 l suchého bieleho vína
¼ l smotany
soľ
250 g odkôstkovaných zaváraných višní
štipka worcesterskej omáčky


Príprava

1. Z mäsa odstránime tukové čiastky a čiastky kože. Natrieme olejom a okoreníme.
2. Na rozpustenom masle necháme múku vypeniť, kým nie je bledohnedá a celkom pokojná. Pridáme víno a smotanu a vyvaríme do hustejšej omáčky. Pridáme višne, odstavíme a necháme prikryté odstáť.
3. Do rozohriatej panvice vložíme mäso, teplotu hneď stiahneme. Rezne otočíme, keď sa už uvoľnili odo dna panvice. Dopečieme (pečenie: asi 8 minút) a osolíme.
4. Upravíme na taniere. Omáčku premiešame, ochutíme, v prípade potreby ešte raz dochutíme a prelejeme cez mäso.

Vhodná príloha:
Varené zemiaky alebo ryža. Chladené biele víno, listový šalát.

Rady: Namiesto višní môžete skúsiť hrozno alebo broskyne. Prípadne omáčku pripravte celkom bez ovocia.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Zemiakový šalát so slaninou
Zemiaky plnené mletým mäsom
Syrové praclíky
Koláč "slnečnica"
Hamburgerové žemle od Limary
Biskupský chlebík II.
Slané koláčiky
Kakaový medovník
Pirohy s olivovou plnkou
Koktail - Zombie