Talianska fazuľová polievka

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

1 PL olivového oleja
1 stredne veľká cibuľa
5 strúčikov cesnaku
10 dkg oravskej alebo inej prerastenej slaniny
40 dkg konzervovaných lúpaných paradajok
1 kávová lyžička rozmarínu
1 kávová lyžička tymianu
1 bobkový list
soľ a čierne korenie podľa chuti
1 čajová lyžička štipľavého paprikového krému- nemusí byť
20 dkg cestovín (makaróny, špirálky alebo drobné kolienka)
80 dkg konzervovanej bielej fazule
1,6 l vody
strúhaný Parmezán alebo Grana padano na posypanie


Príprava

1. Cibuľu, cesnak a slaninu nadrobno pokrájame. Fazuľu scedíme.

2 Pokrájanú cibuľu, cesnak a slaninu restujeme na oleji 5 minút, pridáme paradajkovú konzervu a bylinky.

3. Niekoľko minút varíme a podlejeme vodou. Osolíme, okoreníme. Povaríme, pridáme fazuľu, cestoviny a varíme, kým cestoviny budú hotové. Ak chceme, aby polievka bola hustejšia, časť fazule môžeme roztlačiť alebo rozmixovať a tak vložiť do polievky.

4. Hotovú polievku naberieme do tanierov a vrch posypeme strúhaným syrom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Baklažánová nátierka
Lyonský šalát
Výborné maslové pagáčiky
Americké krehké bábovičky s tekutým stredom
Domáca tuniaková empanada
Fernet Cesare
Teľací rezeň s višňovou omáčkou
Cestoviny so smotanovo šampiňónovu omáčkou
Zapekaný karfiol so zeleným hráškom
Hermelín plnený orechami