Domov
Najobľúbenejšie recepty
Polievky
Mäsité jedlá
Ryby
Cestoviny
Zelenina a huby
Šaláty a nátierky
Prílohy a omáčky
Múčniky a dezerty
Nápoje
Ostatné
Recepty s fotkami
Rýchle jedlá
Jednoduché jedlá
Lacné jedlá
Najčítanejšie recepty
Slávnostná štrúdľa
Čas prípravy
Zložitosť
Cena
60 minút
tento recept pridal(a)
tina8
vytlačiť tento recept
Zdieľať
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené |
ohodnoť!
Prísady
200 g lískového cesta
4 jablká
PL citrónovej šťavy
PL nasekaných vlašských orechov
PL medu
2 PLe marhuľového lekváru
3 PL práškového cukru
Príprava
1. Jablká nakrájame a okamžite ich pokvapkáme citrónovou šťavou. Nasekané orechy zmiešame s medom a primiešame jablká.
2. Rozvaľkaný plát cesta preložíme na plech, do stredu rozdelíme jablkovú zmes a stočíme do závinu. Cesto zhora nakrojíme radielkom.
3. Závin pečieme asi 35 minút pri vyššej teplote. Po upečení ho potrieme zohriatym marhuľovým lekvárom a pocukrujeme.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Medové bomby
Pistáciovo-mandľové alebo makové rezy (jedno cesto dve chute)
Špagety s mletým mäsom, oravskou a pivom
Bazový sirup karamelový
Zemiaky zapečené s nivou
Bravčové rezne na šampiňónoch
Syrové rohlíčky s cesnakom
Dukátové buchtičky s vanilkovo-rumovým krémom
Hermelínový šalát s vajcami
Zapečkané palacinky s tvarohom
PRIHLÁSENIE
Prihlásenie
|
Registrácia
NOVÉ RECEPTY
09.07.
Empanada s tuniakovou plnkou
25.06.
Letné kuracie pečienky z jedného hrnca
08.05.
Citrónovo makový koláč
04.04.
Kávovo-čokoládová mousse torta
19.03.
Lemon bars - Americké citrónové rezy
Vianočné recepty
|
Recepty, jedlá, online kuchárka
© 2024 |
Handmade sviečky
|
Sójové vonné sviečky