Škvarkové pagáčiky

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a) mamina
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

50 dkg hladkej múky
5 dkg masti
2 dkg čerstvého droždia
cca 3 dl vlažného mlieka
2 ČL soli
2-3 PL bieleho vína (nemusí byť)
35 dkg pomletých škvarkov
Na potretie:
1 vajce


Príprava

1. Droždie necháme vykvasiť v 1 dl vlažného mlieka.

2. Múku premiešame so soľou, pridáme masť, víno, vykysnuté droždie, a toľko mlieka, aby sme dostali hladké, nelepkavé cesto.

3. Cesto ihneď rozvaľkáme na hrúbku 1 cm, rovnomerne potrieme zomletými škvarkami, zrolujeme ako závin. Rolku prehneme napoly a zakryjeme čistou utierkou, necháme kysnúť 30 minút.

4. Po pol hodine cesto opäť vyvaľkáme na hrúbku 7 - 8 mm. Opäť zrolujeme a prehneme na polovicu, zakryté necháme odstáť ďalších 20 minú.

5. Opäť vyvaľkáme, zrolujeme, prehneme a necháme odstáť 30 minút.

6. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 2 cm a vykrajujeme menšie, 2-2,5 cm veľké pagáčiky.

7. Poukladáme ich na plech vyložený papierom, vrch potrieme rozšľahaným vajcom. Rúru zapneme na 180 stupňov, pagáče vložíme do vyhriatej rúry a upečieme.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Zemiakovo-kapustové placky
Zaklepávaný bravčový rezeň
Jahňacie kotlety na slivkách
Kačka na portskom
Zbojnícke ražniči
Veniec s kandizovaným ovocím
Čertova nátierka
Farebný guláš
Bravčové karé na paprike s maslovými haluškami
Zemiakový guláš so zeleninou