Šampiňonovo-šunkové kuracie prsia

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

4 ks kuracích pŕs
200 g čerstvých šampiňónov
4 pláty schwarzwaldskej šunky
2 dl mlieka
muškátový oriešok
mleté čierne korenie
1 - 2 PL múky
bazalka
sekaná petržlenová vňať
olej


Príprava

1. Kuracie prsia rozrežeme na pláty, každý kus na 2 pláty. Osolíme, okoreníme a prudko opečieme na oleji z obidvoch strán. Opečené mäso odložíme bokom. Vo výpeku opražíme očistené a nakrájané šampiňóny s čerstvou nasekanou bazalkou. Nesolíme.

2. Kuracie pláty poukladáme na dno zapekacej misy, posypeme opraženými šampiňónmi, trochu osolíme, pridáme na kocky nakrájanú šunku.

3. Pripravíme nálev: v mlieku rozhabarkujeme múku, osolíme, okoreníme, pridáme štipku nastrúhaného muškátového oriešku, posekanú petržlenovú vňať, zamiešame. Nálev nalejeme na kuracie prsia. Zapekaciu misu s mäsom vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov a zapekáme, kým nálev nezhustne.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Mexické zemiaky s fazuľou
Pikantný naložený hermelín
Jelenie ragú na červenom víne
Nakladané mäso s krabími tyčinkami
Baklava s vlašskými orechami
Hamburgerové žemle od Limary
Jablkovo-karamelové nepečené rezy
Kapucínsky guláš
Kardinálove rezy
Špagety carbonara so smotanou