Ryba po grécky
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
60 minút | | |
tento recept pridal(a) lucka81
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
800 g morskej ryby (najlepšie rybieho filé)
2 cibule
citrón
hlávka cesnaku
3 PL kečupu alebo paradajkového pretlaku
2 zelené papriky
3 PL olív bez kôstok
hladká múka na obalenie
olej
mleté čierne korenie
soľ
Príprava
1. Porcie ryby pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme, obalíme v múke a na rozpálenom oleji opražíme dočervena.
2. Do výpeku vhodíme nadrobno pokrájanú cibuľu, opražíme ju, pridáme pokrájané papriky, podusíme, ochutíme kečupom, olúpaným a rozdrveným cesnakom, mierne osolíme a okoreníme a ešte chvíľu dusíme. Potom pridáme opražené rybie porcie, vložíme na chvíľu do rúry a ešte asi ¼ hodiny zapekáme. Podávame s varenými zemiakmi alebo s pečivom.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Šalát s rukolou a so sušenými paradajkamiVyprážaný syr po talianskyFazuľová polievka s klobásouŠťavnaté florentínky s kandizovaným ovocímMakové rezy s jablkamiZapekané rybie filé v syrovej omáčkeJablkovo-orechový závin z jogurtového cestaĽadový šalát s vajíčkamiSyrové chuťovkyKaramelky