Rigoletto rezy

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

250 g masla,
120 g práškového cukru
360 g hladkej múky
malinový džem

Náplň:
250 g práškového cukru
4 vajcia
200 g hrozienok
150 g sekaných orechov
200 g sekaného kandizovaného ovocia

Krém:
3 vajcia,
300 g práškového cukru
2 lyžice kakaa
250 g masla

Poleva:
1 čokoláda na varenie

70 g stuženého pokrmového tuku


Príprava

1. Cesto: Z masla, práškového cukru a preosiatej múky vypracujeme cesto, ktoré na chvíľu odložíme do chladničky. Studené cesto rýchlo rozvaľkáme, preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a napoly upečieme. Teplé, čiastočne upečené cesto potrime malinovým džemom.

2. Náplň: Vajce s cukrom vyšľaháme do peny. Penu nad parou zahrejeme, odstavíme a opatrne vmiešame sekané orechy, kandizované ovocie a hrozienka. Pripravenú zmes navrstvíme na cesto a vložíme dopiecť do rúry.

3. Krém: 3 vajcia, práškový cukor a kakao vymiešame dotuha nad parou. K vychladnutej zmesi pridáme zmäknuté maslo a vymiešame krém, ktorý natrieme na vychladnuté cesto.

4. Čokoládová poleva: Čokoládu polámeme, spolu s maslom rozpustíme nad parou a vymiešame hladkú polevu, ktorú opatrne natrieme na krém. Necháme stuhnúť, potom pokrájame.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Jelení kotlíkový guláš
Lievance s citrónovým krémom
Losos s paradajkovou paprikou
Horúca čokoláda s mliekom
Polovecká polievka
Chalupársky zemiakový guláš
Levie oko
Jelení guláš
Pravé ruské pirožky
Guacamole nátierka
PRIHLÁSENIE
Meno
Heslo