Rezance pani uhliarky

Čas prípravy Zložitosť Cena
  30 minút
tento recept pridal(a) diana
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

75 g slaniny
1 cibuľa
2 žĺtky
1 PL masla alebo oleja
200 g širokých rezancov
1/8 l smotany
2 PL nasekanej petržlenovej vňate
¼ ČL soli
2 PL parmezánu


Príprava

1. Ošúpanú cibuľu a slaninu pokrájame nadrobno, cibuľu na tuku speníme domäkka, pridáme slaninu a miešame, kým nezačne vonať.

2. 2 l vriacej vody osolíme a ochutíme trochou oleja, pridáme rezance, uvoľníme ich odo dna a pomaly uvaríme. Zlejeme a necháme odkvapkať.

3. V kastróli zohrejeme smotanu s petržlenovou vňaťou a soľou, primiešame rezance a slaninovú zmes.

4. Rezance rozdelíme do dvoch hlbokých tanierov, posypeme strúhaným syrom. Žĺtky vmiešame až pri stole.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Kuracie mäso na balzamikovom octe a víne
Paratha - indický chlieb
Brioška
Pečená kačka s dusenou červenou kapustou
Bublanina
Koktail - Tequila Sunrise
Holštajnský biftek
Čínska polievka
Pikantný guláš
Broskyňová torta so zmrzlinou