Ražniči so zemiakovými plackami

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

500 g bravčovej panenskej alebo stehna
80 g cibule
80 g anglickej slaniny
120 g šampióňónov
soľ
mleté čierne korenie
olej
4 zemiakové placky


Príprava

1. Mäso a slaninu nakrájame na malé plátky, cibuľu nakrájame na hrubšie kolieska, šampiňóny očistíme, malé necháme v celku, väčšie podľa potreby rozpolíme alebo rozštvrtíme (ak nemáme šampiňóny, môžme použiť aj kúsky jabĺk).

2. Na kovové ihly alebo špajdle napichujeme striedavo mäso, slaninu, cibuľu a šampiňóny alebo jablká. Zmes napichujeme volnejšie, aby sa mäso lepšie prepieklo. Napichanú zmes osolíme, posypeme čiernym korením a v oleji zo všetkých strán upečieme do mäkka.

3. Osobitne upečieme dobre ochutené zemiakové placky. Na každú upečenú placku položíme obsah jednej upečenej ihly, placku preložíme na polovicu a presunieme na tanier.

Ako oblohu môžme použiť: cviklu v sladkokyslom náleve, zelerový šalát a strúhaný chren, alebo aj čerstvú zeleninu.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Lyonské bravčové rezne
Farizejská káva
Triolade nepečené rezy
Marhuľová torta s parížskou šľahačkou
Encián (syr s bielou plesňou) v lístkovom ceste
Hliva na horčici
Nepečená kokosová roláda
Bublanina
Palacinky zapečené so špenátom
Slaná syrová torta