Provensálska nátierka

Čas prípravy Zložitosť Cena
  15 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

200 g Lučiny
1 PL masla alebo Ramy
2 strúčiky cesnaku
cca 20 ks čiernych olív
soľ
oregáno podľa chuti


Príprava

Lučinu vymiešame s maslom, v prípade potreby zriedime trochou mlieka, pridáme prelisovaný cesnak, nasekané čierne olivy, okoreníme oreganom a osolíme.

Natierame na pečivo, najlepšie na čerstvú bagetu. Výborná je tiež na teplé, na olivovom oleji opečené plátky chleba či bagety.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Torta z hydinového mäsa
Celozrnný jahodový koláč
Tvarohové rezy bez múky s bielou čokoládou
Cibulová polievka s taštičkami a nivou
Držková polievka
Rýchle plnené papriky
Zemiakové knedle so žemľou
Sardelová nátierka
Citrónovo makový koláč
Placky s paradajkami a mozzarellou