Praclíky s rumom

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a) diana
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

300 g hladkej múky
200 g masla
100 g práškového cukru
1 žĺtok
1 PL rumu
štipka soli
múka na vaľkanie

Poleva:
1 bielok
1 PL rumu
150 g práškového cukru


Príprava

1. Hladkú múku a práškový cukor preosejeme na pracovnú dosku. Uprostred urobíme jamku, do ktorej dáme žĺtok, rum a štipku soli. Pridáme kúsky masla a rýchlo spracujeme cesto, postupujeme od okrajov do stredu. Sformujeme do gule a prikryté necháme 60 minút v chlade odpočinúť.

2. Cesto znovu krátko prepracujeme, utvoríme valec, z ktorého odkrajujeme kúsky a formujeme malé praclíky. Rozložíme ich na pomastený plech a pečieme (175 °C, asi 10minút). Praclíky majú byť po upečení svetlé. Z plechu ich vyberáme pomocou noža.

3. Poleva: práškový cukor, bielok a rum poriadne rozotrieme, vznikne biela poleva, do nej praclíky namáčame alebo ňou praclíky polievame. Necháme uschnúť.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Viedenská roštenka
Mozaiková nátierka
Špagety s kuracím mäsom
Pečené karé so šampiňónmi a gorgonzolou
Šošovicová polievka s údeným mäsom
Zapekaný karfiol so zeleným hráškom
Šľahačkovo-jahodové palacinky
Štvorlístky pre šťastie
Slivkový koláč s posýpkou
Zemiaky so zeleninou a mäsom pečené v alobale