Plnená dvojfarebná mäsová roláda

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

1 kg mletého bravčového mäsa
2 pláty suchšieho chleba alebo 2 rožky namočené do vlažnej vody
2 strúčiky cesnaku
soľ
čierne korenie
2 ČL vegety
2 vajcia
1 ČL petržlenovej vňate
1 - 2 ČL červenej mletej papriky
Plnka:
cca 10 dkg nahrubo nastrúhaného syra
asi 6 plátkov dusenej šunky
2 - 3 PL plnotučnej horčice
Na vrch:
100 g natenko pokrájanej oravskej slaniny

hranatá forma na chlieb
masť na vymazanie formy


Príprava

1. Z namočeného chleba alebo rožkov vyžmýkame vodu a zmiešame s mletým mäsom. Pridáme všetky ostatné suroviny okrem červenej papriky a dôkladne premiešame.

2. Mäsovú zmes rozdelíme na 3 časti. Z dvoch tretín zmesi na alobale urobíme placku veľkú 30 x 30 cm. Potrieme ju horčicou, posypeme strúhaným syrom. Na syr poukladáme pláty šunky.

3. Zvyšnú tretinu mäsovej zmesi pomiešame s mletou červenou paprikou a rovnomerne navrstvíme na plnku. Roládu stočíme ako závin.

4. Formu na chlieb vymastíme a opatrne do nej vložíme mäsovú roládu. Na vrch rolády poukladáme pláty oravskej slaniny, na bokoch vtlačíme prečnievajúce časti.

5. Formu vložíme do ešte studenej rúry, ktorú zapneme na 200 stupňov, pečieme asi 60- 70 minút, kým vrch nebude pekný červený.

6. Upečenú roládu necháme vo forme trošku vychladnúť (asi 20 min.), opatrne vyklopíme na podnos a krájame na pláty.

Podávame so zemiakmi, alebo so zeleninovým šalátom.
Roláda je vynikajúca aj za studena s pečivom a s čerstvou zeleninou, alebo ako súčasť studených mís.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Zamatová roláda
Pikantná kuracia pečeň
Zapečená ryža s brokolicou
Losos s citrónovo-smotanovou omáčkou
Falošný rybací šalát
Halušky maslové
Ossobuco - hovädzia nožina na taliansky spôsob
Kuracie prsia na karí
Kuracie Kung Pao
Citrónovo makový koláč