Pikantné čili

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a) bosorka13
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

300 g mletého mäsa
1 červená paprika
2 konzervy sterilizovanej fazule v paradajkovom náleve (850g)
2 PL sterilizovanej alebo mrazenej kukurice
1 PL čili korenia
1 PL mletej sladkej červenej papriky
1 PL drvenej rasce
2 strúčiky cesnaku
1 cibuľa
2 PL oleja
1 PL kryštálového cukru
1 kocka hovädzieho bujónu
mleté čierne korenie
soľ


Príprava

1. Očistíme a nadrobno nakrájame cibuľu, papriku a cesnak. Rozpálime olej a orestujeme cibuľu. Plameň znížime a za stáleho miešania pridáme cesnak, papriku, korenie čili, sladkú papriku a rascu. Všetko spolu orestujeme 3 minúty.
2. Pridáme mäso a vareškou sa ho snažíme rozobrať na čo najmenšie kúsky. Kocku bujónu rozpustíme v 300 ml horúcej vody a vzniknutý vývar prilejeme do hrnca. Zmes privedieme do varu, stíšime plameň a necháme 20 minút variť. Občas premiešame, a ak je to nutné, podlejeme trochou vody.
3. Nakoniec pridáme fazuľu v paradajkovej omáčke a kukuricu, privedieme do varu a varíme, pokým fazuľa trochu nezmäkkne (asi 30-45 minút). Podľa potreby dochutíme cukrom, soľou a mletým čiernym korením.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Závin s orechovo-jablkovou náplňou
Koktail - Manhattan
Mäsové guľky v paradajkovo-pomarančovom ragu
Maslové halušky
Pečené kura
Empanada s tuniakovou plnkou
Banánovo-ananásový puding
Fašírka z ovsených vločiek
Cuketa zapečená s mäsom a paradajkami
Šalát s čínskou kapustou