Perník s jablkami

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

2 jablká
300 g hladkej múky
200 g cukru
50 g medu
2 vajcia
2 PL rumu
8 PL mlieka
1 prášok do perníkov

Poleva:
200 g práškového cukru
šťava z 1 citrónu
červená potravinárská farba


Príprava

1. Jablká nakrájame na malé kocky. Cukor, med a vajcia vyšľaháme do hustej peny. Potom pridáme rum, mlieko a múku s kypriacim práškom do perníkov. Všetko premiešame a pridáme jablká.

2. Pečieme v predehriatej rúre pri teplote 170 °C asi 35 minút.

3. Práškový cukor a šťavu z citrónu s dvomi PL vody vymiešame na hladkú polevu, ktorú zafarbíme potravinárskou farbou. Polevu natrieme na vychladnutý perník.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Superrýchle Tiramisu
Čertova nátierka
Pstruh s mandľami
Salát z čínskej kapusty so zeleninou a cesnakom
Krémová tekvicová polievka
Bravčové ragú z mletého mäsa
Šalát s rukolou a so sušenými paradajkami
Paradajková omáčka
Kuracie rezy na čínsky spôsob
Encián (syr s bielou plesňou) v lístkovom ceste