Pečené karé so šampiňónmi a gorgonzolou

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

6-8 plátok bravčového karé
200 g syra Gorgonzola alebo Niva
250 g hnedých šampiňónov
1 väčšia červená cibuľa
6 stredných zemiakov
2 PL balzamikového octu
1 ČL tymiánu
mleté čierne korenie
soľ
olej


Príprava

1. Zemiaky očistíme a uvaríme ich v osolenej vode. Nové zemiaky môžeme nechať v šúpke, len ich dôkladne umyjeme. Uvarené zemiaky scedíme a vložíme do sklenenej misy, ktorú sme potreli olejom.

2. Karé umyjeme, každý plátok vyklepeme, osolíme, okoreníme. Na panvici na rozpálenom oleji ich upečieme do zlata z obidvoch strán. Mäšo pos​t​upne vyberieme a panvicu s výpekom odložíme. Opražené mäso poukladáme na zemiaky v miske.

3. Červenú cibuľu očistíme a nakrájame na osminy, šampiňóny umyjeme a rozkrojíme na polky (väčšie na tretin​y​ alebo štvrťky).

4. Do panvice​ s výpekom vložíme nakrájanú cibu​ľ​u​ a​ orestujeme. Ak cibuľa uvoľní výpek od panvici, pridáme aj šampiňóny. Zmes okoreníme (1/2 KL mletého čierneho korenia), mierne osolíme, pridáme tymián a balzamikový ocot. Všetko spolu pečieme ešte 1-2 minúty.

5. Túto zmes poukladáme na mä​s​o, potom všetko posypeme ​rozdrobeným ​syrom Gorgonzola.

6. Misu s mäsom vložíme do rozohriatej rúry (180 C) a p​e​čieme cca pol hodinu, kým sa syr neroztopí.

Pečené karé podávame ihneď, môžeme servírovať k nemu aj šalát zo zelených listov (ľadový šalát, rukola, špenát, atď).




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Koktail - Mint Julep
Mrkvová polievka
Penne s pikantnou omáčkou
Šalát s čínskou kapustou
Talianský šalát
Polovecká polievka
Chrumkavá sviečkovica
Slepačia polievka s rezancami
Talianske zapekané špagety
Párky v lístkovom ceste
PRIHLÁSENIE