Pečená debrecínska

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

750 g bravčového stehna v celku
60 g slaniny
soľ
sladká mletá paprika
maslo
cibuľa
100 ml kyslej smotany
1 lyžica hladkej múky


Príprava

1. Z polovice slaniny nakrájame tenké hranolčeky a mäso nimi prešpikujeme. Na povrchu ho osolíme a posypeme paprikou.

2. V hrnci rozpálime maslo, speníme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu a zo všetkých strán opečieme mäso. Potom ho podlejeme horúcou vodou a dusíme pod pokrývkou do zmäknutia. Hotové mäso vyberieme a nakrájame na plátky.

3. Do šťavy pridáme kyslú smotanu, v ktorej sme rozmiešali lyžicu hladkej múky a na jemné kocky nakrájaný zbytok slaniny. Premiešame, plátky mäsa vrátime do omáčky a spolu prehrejeme. Podávame s ryžou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Marhuľová torta s parížskou šľahačkou
Marhuľový koláč
Bezvaječné vanilkové rožky
Krabia nátierka II.
Skaramelizované kuracie prsia
Falošný rybací šalát
Slávnostná štrúdľa
Virgin Mojito
Pappa al pomodoro - Toskánska paradajková polievka
Halušky maslové