Opekané čínske cestoviny s kuracím mäsom vo woku

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

Pre 2-3 osoby:
2 ks kuracích pŕs (môže byť aj in​ô kuracie mäso)
1 balenie sklenených ​cestován (cca 100g alebo špagety)
2 stredné mrkvy
150-200 g ​čínskej zeleninovej zmesi (najlepšie, ktré obsahujú bambusové výhonky, shiitake huby, napr. z Lidl​a​)
1 PL sezamových semiačok
zmes koren​ia na​ čín​u​
sójová omáčka ​slaná​
sójová omáčka sladká​
olej
soľ


Príprava

1. Sezamové semiačk​a​ nasucho opražíme vo woku. Pražíme ich na miernom ohni cca 5 minút, aby semiačka ​nezhnedli-nezhoreli. Presypeme ich do misky a odložíme.

2. Mrkvu ošúpeme, pokrájame na julienne (veľmi tenké pásiky cca 5 cm dlhé) a vo woku ich ​opražíme na malom množstve oleja. Keď je mrkva skoro hotová, pridáme mrazen​ú​ čínsk​u​ zmes a spolu ich pražíme. Zeleninu mierne osolíme, posypeme čínskymi koreni​n​ami, pridáme 2 PL ​slanej sójovej omáčky a 1 ČL skladkej sójovej omáčky. Keď je zelenina hotová, opražená, ale ešte chrumkavá, vyberieme z woku.

3. Kuracie mäso umyjeme, nakrájame na tenšie pásiky, na oleji ho​ vo woku​ upečieme, osolíme, pridáme čínske korenie. Mäso dôkladne prepečieme a tiež vyberieme.

4. Sklenené rezance vložíme do hrnca a zalejeme horúcou ​pre​varenou vodou, aby ​sacestoviny úplne ponorili. Necháme cca 5 minút zakryté, potom scedíme. Ak čínu robíme so špagetami, tak špaget​y treba uvariť v osolenej vode​ a, scediť.

5. Vo woku opražíme cestoviny na oleji cca 5 minút, treba ich miešať, aby ​neprihoreli a zostali svetlé.. Cestoviny ​dochutíme ​sladkou aj slanou ​sójov​ou​ omáčk​ou​ presne tak ako pri zelenine a dôkladne ​pre​miešame​.​

4. Keď sú cestoviny jemne opražené, pridáme všetky prichystané ingrediencie: kuracie mäso, zeleninu a sezamové semiačká. Všetko spolu ​pražíme ešte cca 5 minút. Ak treba, jedlo ešte osolíme, príp. môžeme pridať štiplavú papriku (napr. ​chilli alebo ​kajensk​é korenie​).


Hotové čínske cestoviny podávame inheď, môžeme pridať aj skladko-kyslú omáčku.
Recept domácej skladkokyslej omáčky:
http://dobroty.sk/recept/sladko-kysla-omacka/912/




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Hliva na víne
Čokoládová pena s whisky
Drožďová nátierka s vajcom
Ryba po balkánsky
Mrkvová nátierka s chrenom
Krevety s pálivou omáčkou
Špagety so sušenými paradajkami a oravskou slaninou
Rybacie plátky na balkánsky spôsob
Nakladaná kapia paprika v oleji
Smotanová torta – malá