Morka na masle plnená jablkami

Čas prípravy Zložitosť Cena
  180 minút
tento recept pridal(a) jenny82
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

1 morka
3-4 jablká
125 g masla
2 PL medu
1 plnú ČL drvenej rasce
¼ l bieleho vína
soľ podľa chuti
1 téglik šľahačkovej smotany
mäsový vývar na podlievanie


Príprava

1. Morku pred pečením posolíme, posypeme drvenou rascou a necháme 10-15 hodín v chlade. Pod kožu jej povkladáme kúsky tuhého masla, na pekáč i dovnútra morky vložíme tiež niekoľko plátkov masla.

2. Dovnútra morky vložíme aj polovice kyslejších jabĺk bez jadrovníkov. Za stáleho podlievania mäsovým vývarom pečieme prikrytú morku 2-3 hodiny. Keď je mäso mäkké, polejeme morku bielym vínom, v ktorom sme rozpustili med a necháme ju sčervenieť.

3. Po upečení vyberieme jablká, zbavíme ich šupiek a necháme vychladnúť. Smotanu dotuha vyšľaháme a zmiešame s prepasírovanými jablkami. Upčenú morku podávame so zemiakovým a jablkovám pyré a ovocným kompótom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Teľacie mäso s kukuricou
Politické rezy
Syrové krokety
Zapečená pochúťka
Ženevské zapekané zemiaky
Koktail - Sex On The Beach
Koktail - Daiquiri
Lasaňové rolky so šunkou, kuracím mäsom a oravskou slaninou
Jablková nepečená torta
Smotanové kuracie prsia s ananásom