Medrech

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

Cesto:
450 g hladkej múky
180 g práškového cukru
200 g masla
2 vajcia
1 lyžička jedlej sódy
3 PL tekutého medu

Orechová zmes:
300 g vlašských orechov (nasekaných nahrubo)
100g masla
3-4 PL tekutého medu
50g cukru

Krém:
3/4 l mlieka
2 vanilkové pudingy
cukor podľa chuti
2 PL citrónovej sťavy
150 g masla


Príprava

1. Cesto: Mäku, cukor, mäkké maslo, med, vajcia a sódu spracujeme na vláčne cesto. Rozdelíme na polovice a vyvaľkáme na nízkom, vymazanom plechu. Na jednu placku dáme ešte teplú orechovú zmes.

2. Orechová zmes: v hrnci necháme rozpustiť maslo, med, cukor a pridáme orechy, zamiešame a hneď teplé nalejem na 1 plát a rozotrieme.

3. Oba pláty upečieme při 180°C asi 8 - 10 minut. Necháme ich vychladnúť a spojíme krémom.

4. Krém: zo 3/4 l mlieka a 2 vanilk. pudingov, cukru podľa chuti uvaríme puding a do ešte horúceho zašľaháme 150g masla a 2 PL citrón. šťavy. Necháme vychladnúť a potom natrieme na spodný plát (ten je bez orechov), priklopíme plátom s orechami a dáme uležať min. na 1 deň.

Najlepšie 2-3 dni, krásne zvláčnie.

Je to výborný orechový zákusok.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Včelie bodnutie
Vločky s prosom
Štedrovečerná kapustnica mojej mamy
Mäso s ryžou na balkánsky spôsob
Mexická čokoláda
Talianský šalát
Osviežujúca citrónová torta bez pečenia
Polievka Minestrone (talianska špecialita)
Banánové smoothie s ovsenými vločkami
Slávnostná štrúdľa