Lekvár z čiernych ríbezlí

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) bosorka13
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

Rozpočet na 12 fliaš po 450g:

2,5 kg čiernych ríbezlí
2,5 kg cukru
trochu želírovacieho prostriedku


Príprava

1. Ríbezle opláchneme studenou vodou, pooberáme zo stopiek, necháme odkvapkať a presne odvážime.

2. Ovocie rozmixujeme a ak neznášame zrniečka, prelisujeme. Dobre poslúži i mäsový mlynček, dreň potom prefiltrujeme cez gázu alebo mušelín.

3. Ovocné pyré zmiešame s cukrom, 10 sekúnd prudko povaríme. Pridáme želírovací prostriedok a párkrát prevaríme.

4. Fľaše vypláchneme horúcou vodou, osušíme a postavíme na vlhké plátno. Lekvárom ich naplníme do výšky 1 centimetra od okraja. Necháme vychladnúť, aby sa na povrchu vytvorila koža. Flaše uzavrieme viečkami.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Medové rezy
Kuracie prsia na karí
Jogurtovo-čokoládové rezy
Jablčný koláč s pudingom
Rezance pani uhliarky
Francúzka cibuľová polievka
Švédske mäsové guľky s hnedou omáčkou - Köttbullar
Guličky Niva
Cheesecake s čiernymi ríbezľami - nepečený
Tortilly - základné cesto