Kurča dusené na červenom víne

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

1 kurča ( cca 1,3 kg)
2 cibule
250 g šampiňónov
2 PL masla
1 PL citrónovej šťavy
¼ l červeného vína
2 PL sójovej omáčky
1 ČL vegety
soľ
mleté čierne korenie
¼ l smotany
2 PL hladkej múky


Príprava

1. Kurča rozdelíme na 8 porcií, ktoré umyjeme, osušíme a potrieme citrónovou šťavou. Kúsky poukladáme tesne vedľa seba do kastróla.

2. Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno, čisté huby na plátky. Maslo zohrejeme, huby na ňom 3 minúty restujeme a preložíme do cedidla. Vykvapkanú šťavu zachytíme. Vo výpeku z húb speníme cibuľu do zlatista.

3. Šťavu z húb, červené víno, sójovú omáčku a vegetu zamiešame do výpeku, povaríme, osolíme a okoreníme. Omáčku nalejeme na mäso, prikryjeme ho a dusíme do mäkka.

4. Smotanu vymiešame s múkou, pridáme do omáčky a ešte asi 10 minút podusíme. Napokon vmiešame huby, zohrejeme a prípadne dochutíme.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Salát z čínskej kapusty so zeleninou a cesnakom
Bláznivý koláč ku káve
Cuba Libre
Prírodné bravčové rezne s bazalkou
Ľahký šalát s Hermelínom
Kanadská omeleta
Smotanové kuracie prsia s ananásom
Syrové slimáky
Zemiaky zapečené s nivou
Fučka