Jarná roláda s jahodami a rebarborou

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) diana
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

90 g cukru
90 g polohrubej múky
4 vajcia
½ PL citrónovej kôry
štipka soli
½ ČL prášku do pečiva
350 g rebarbory
300 g ríbezľového rôsolu
250 g jahôd
1 ČL škrobovej múčky
1 PL citrónovej kôry
5 plátkov želatíny
2 PL malinovice
1 vanilkový cukor
¼ l šľahačkovej smotany


Príprava

1. Vajcia, soľ, strúhanú citrónovú kôru, cukor a 4 PL vlažnej vody vymiešame, spojíme so snehom zo 4 bielkov. Do masy vmiešame zmes polohrubej múky a prášku do pečiva a upečieme piškótu (asi 225 °C a 10 minút).

2. Želatínu namočíme do studenej vody. Pokrájanú rebarboru prevaríme s 200 g rôsolu. Pridáme škrobovú múčku, rozmiešanú v citrónovej šťave, znova prevaríme. Vložíme 3 plátky želatíny, necháme rozpustiť, odstavíme a vmiešame polovicu jahôd.

3. Zvyšné 2 plátky želatíny rozpustíme s vanilkovým cukrom v malinovici a vlažnú masu spojíme s dotuha vyšľahanou šľahačkou.

4. Na piškótu rozotrieme 100 g mierne zohriateho rôsolu a 1/3 smotanového krému. Obložíme ovocím a zakryjeme opäť 1/3 krému. Stočíme, uložíme švom dole a ozdobíme zvyšnou tretinou krému.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Čokoládovo-višňový nákyp
Plnený baklažán s bravčovým mäsom
Burgundské hovädzie ragú - Boeuf Bourguignon (podľa Julii Child)
Pikantný guláš
Kurča Kung Pao
Cestovinový nákyp so syrovou omáčkou
Šľahačkovo-jahodové palacinky
Nemiesený chlieb
Tvarohové fašírky
Syrové Ferrero rocher