Jablkový koláč s ovsenými vločkami

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a) kolli
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

100 g hladkej múky
100 g polohrubej múky
100 g ovsených vločiek
2 čl kypriaceho prášku
1 čl mletej škorice
125 g medu
70 g masla
2 vajcia
125 g krišt. cukru
papier na pečenie
tuk na vymastenie a polohrubú múku na vysypanie tortovej formy

Plnka:
500 g nahrubo postrúhaných jabľk
3 pl krupice
100 g hrozienok vopred namočených vo vode
70 g kryš. cukru

Čokoládová poleva:
100 g čokolády
40 g stuženého tuku


Príprava

1. Na dno tortovej formy dáme papier na pečenie, boky vymastíme tukom a vysypeme polohrubou múkou. Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo, pridáme med a premiešame.

2. Vajcia šľaháme s cukrom do penista, vlejeme rozpustené maslo s medom a premiešame. Pridáme zmiešanú hladkú múku a polohrubú múku s ovsenými vločkami, so škoricou a s krypriacim práškom a dobre premiešame.

3. Polovicu cesta nalejeme do pripravenej formy, navrstvime plnku, zalejeme druhou polovicou cesta a pečieme 45 minút pri teplote 175°C.

4. Koláč chladíme na mriežke, po 10 minútach vyberieme z formy a necháme na mriežke vychladnúť.

5. Vychladnutý koláč polejeme čokoládovou polevou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Zaváranie paprík
Falošný rybací šalát
Bábovka s čokoládou Margot
Pomarančová roláda s polevou
Koktail - Vodka-tonic
Palacinky zapečené so špenátom
Chalupársky zemiakový guláš
Bryndzová nátierka
Cestoviny so šampiňónmi
Veľkonočný baránok