Hydinový šalát

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) bosorka13
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

250 g kuracích pŕs
100 g šampiňónov
1 hlávka šalátu
50 g ementálskeho syra
1 dl jogurtu
2 paradajky
1 PL kečupu
30 g oleja
vývar
citrónová šťava
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ


Príprava

1. Kuracie prsia umyjeme, osušíme, opečieme na rozohriatom oleji zo všetkých strán, podlejeme horúcim vývarom, osolíme, okoreníme a prikryté udusíme do mäkka.
2. Hlávku šalátu rozoberieme, listy umyjeme a rozložíme na dno misy.
3. Šampiňóny pokrájame na plátky, udusíme na rozhriatom oleji do mäkka, uložíme na pripravené šalátové listy, pridáme postrúhaný syr, paradajky a udusené kuracie mäso pokrájané na plátky. Všetko zalejeme jogurtom, ozdobíme petržlenovou vňaťou, pokvapkáme citrónovou šťavou a podľa chuti môžeme pokvapkať aj kečupom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Polovecká polievka
Toskánska zeleninová polievka
Plzeňský guláš
Jablčný koláč s pudingom
Šťavnaté karé s mrkv​ovými variáciami
Černicové želé (aj pre diabetikov)
Hliva na horčici
Bulharská nátierka
Wrap so špenátom
Hruškový závin so slivkami