Hroznový koláč

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

Cesto:
170 g masla
170 g cukru
3 žĺtky
3 bielky
270 g múky

Posýpka:
100 g masla
175 g múky
100 g cukru
štipka škorice

250 g červených hroznových bobuliek
250 g zelených hroznových bobuliek
50 g nasekaných lieskovcov
strúhanka


Príprava

1. Rozpustíme 100 g masla. Zmiešme 175 g múky, 100 g cukru a škoricu, rozpustené maslo pridávame po kvapkách a všetko premiešame. Prstami vypracujeme posýpku.

2. Vymastíme a vysypeme si formu (o priemere asi 28 cm). Hrozno umyjeme, osušíme, odstránime zvyšky stopiek, jednotlivé bobuľky poprekrajujeme napoly a odstránime jadierka.

3. Maslo a cukor (po 170 g) vymiešame do peny, opatrne vmiešame žĺtky. Pridáme dotuha vyšľahaný sneh z bielkov. Preosejeme 270 g múky a opatrne spojíme s cestom.

4. Cesto vlejeme do formy, posypeme orieškami. Poukladáme hrozno, posypeme posýpkou. Pečieme v strede rozohriatej rúre (220°C, cca 40-50 minút).




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Zaváranie paprík na maďarský pôsob
Parížské kocky
Hovädzie na červenom víne
Mexický šalát
Čokoládová torta s karamelom
Lievance s citrónovým krémom
Flambované banány
Sardelová nátierka
Cesnakové kapsy
Viedenské rezy