Francúzske zemiaky

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

1 kg zemiakov
6 zapekačiek
1-2 cibule
3-4 nakladané uhorky
4 vajcia
1 dl mlieka
soľ
mleté čierne korenie
olej


Príprava

1. V šupke uvarené zemiaky očistíme a nakrájame na kolieska.

2. Pekáč vymažeme olejem, na dno rozložíme polovicu pokrájaných zemiakov, osolíme, zapekačky alebo klobásu nakrájame na kocky a rozložíme na zemiaky. Cibuľu a uhorky pokrájame nadrobno a nasypeme na zapekačky. Prikryjeme druhou polovicou zemiakov, osolíme.

3. Vajcia rozšľaháme s mliekom, osolíme, okoreníme a rovnomerne rozlejeme na zemiaky. Vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a zapekáme asi 30 minút.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Krémová cuketová polievka s pestom
Kuracie prsia s brokolicou a Nivou
Makový koláč lenivej ženy
Paradajkový šalát
Čertova nátierka
Cuketa zapečená s mäsom a paradajkami
Pórový šalát
Koktail - Pink Lady
Cesnaková omáčka
Rezne z mletého mäsa so syrom