Dukátové buchtičky s vanilkovo-rumovým krémom

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

Cesto:
600g hladkej múky
100g 100% tuku napr. CERA (rozpustiť)
1 vajce
1vanilkový cukor
¾ kocky droždia
½ rovnej ČL soli
2 PL rumu
70 g kryštáľového cukru
trocha strouhanej citrónovej kôry
mlieko podľa potreby (asi 1 a ½ šálky)
olej na plech
maslo na potretie

Na krém:
1 liter plnotučného mlieka
1 vanilkový puding
4 PL kryštálového cukru
7 PL rumu
5 žĺtkov
1 vanilkový cukor
štipka soli


Príprava

1. Z prísad na cesto vypracujeme cesto a necháme kysnúť cca 30-40 min. Po vykysnutí opäť zmiesime a necháme zase vykysnúť cca 20 min. Potom vytvoríme hrubšie valčeky (priemer asi 3 cm), ktoré krájame asi na 1,5 cm dlhé kúsky. Vkladáme na plech (na ľavej strane ho podložíme, aby sa olej držal len v pravej časti kde buchtičky najprv obalujeme v oleji) a necháme asi 15 minút kysnúť.

2. Pečieme v rozpálenej rúre na 180 stupňov asi 40 minút. Po upečení jemne ponatierame plátkom masla.

3. Krém: do hrnca dáme pol litra mlieka a 4 PL cukru. Do horúceho mlieka zamiešame vanilkový puding rozmiešaný v ¼ litru mlieka a povaríme 1 minútu. Odstavíme a pridáme 7 PL rumu, zamiešame a pomaly vmiešame rozšľahané žĺtky s vanilkovým cukrom a zbytkom mlieka. Potom dáme hrniec na platňu a šľaháme, ale tesne pred varom odstavíme, aby sa žĺtky nezrazili.

Upečené buchtičky polejeme pudingovým krémom a ihneď podávame.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Veľkonočný vajíčkový šalát
Kapustové rezy s mletým mäsom
Francúzska cibuľačka s údeným mäsom
Arabský koláč
Vynikajúce lángoše - príprava cesta aj v pekárničke
Mozaiková nátierka
Toskánska zeleninová polievka
Vaječný punč s pivom
Bielkove orechovo čokoládové rezy
Špagety zapečené s lečom