Domáca mäsová paštéta
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
180 minút | | |
tento recept pridal(a) mamina
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
1,5 kg bravčového mäsa (stehno, plece)
0,5 kg bravčovej masti
1 menšia hlávka cesnaku
3 väčšie cibule
l ČL rasce
1 PL soli
1 dl vody
1 PL sekanej petržlenovej vňate
Príprava
1. Mäso pokrájame na kocky a vložíme do roztopenej masti. Pridáme soľ, rascu a vodu. Pridáme aj očistený a pokrájaný cesnak a na väčšie pláty pokrájanú cibuľu. Na malom ohni varíme 5-6, kým sa nám mäso nerozpadne. Počas varenia viackrát pomiešame.
2. Keď je mäso rozpadnuté na vlákna, zmiešame s posekanou petržlenovou vňaťou, naberieme do pohárov, na vrch nalejeme zvyšnú masť. V chladničke nám dlho vydržíme.
Podávame natretú na čerstvý chlieb, s paprikou, s paradajkami, cibuľou alebo s kvasenou kapustou.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Ossobuco - hovädzia nožina na taliansky spôsobMäso v pikantnom páciPečený losos na pomarančochVaječný punč s sherryVanilkové rožtekyPerníkové rezyKoktail - Pink LadyKrabia nátierka II.Hruškovo-karamelová obrátená tortaVypražené králičie stehienka s hruškovým pyré