Čokoládové buchtičky

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) mirinka
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

500 g hladkej múky
4 PL oleja
20 g čerstvého droždia
8 PL kryštálového cukru
1 žĺtok
3 dcl teplej vody
200-300 g čokolády podľa chuti


Príprava

1. Vo vode rozpustíme droždie a cukor. Necháme chvíľu postáť. Vmiešame olej, žĺtok a nakoniec múku. Vypracujeme cesto a necháme približne hodinu kysnúť.

2. Keď nám cesto vykyslo, rozvaľkáme ho asi na 1 cm hrúbku, pokrájame na štvorčeky, vložíme 1 tabuľku čokolády a obalíme cestom.

3. Pečieme na teplote 150 stupňov približne 10-15 minút do zlatohneda. Pre lepšiu chuť sa buchtičky môžu pred pečením poliať osladeným mliekom.

Namiesto čokolády sa môžu použiť aj iné náplne.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Kávovo-čokoládová mousse torta
Guličky Niva
Farmársky guláš
Bravčové rezne zapečené s broskyňou a so syrom
Mozaiková nátierka
Viedenské rezy
Encián (syr s bielou plesňou) v lístkovom ceste
Mramorová Red Velvet torta​
Talianský šalát
Zapečená pochúťka