Chrumkavá sviečkovica

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a) bianka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

500 h bravčovej sviečkovice
150 g lieskových orieškov
1 bielok
6 polovičiek zaváraných broskýň
olej
mleté čierne korenie
soľ


Príprava

1. Mäso odblaníme, nakrájame na hrubšie plátky, mierne roztlačíme, potrieme olejom, osolíme, okoreníme a necháme postáť 10 až 15 minút.
2. Bielky vyšľaháme a orechy posekáme. Mäso namočíme do bielka, obalíme v orieškoch a na rozhriatom oleji opekáme 5 minút z oboch strán. Pred dopečením vložíme do panvice broskyne nakrájané na plátky a necháme ich prehriať.
3. Mäso podávame obložené broskyňami, poliate šťavou a s opekanými zemiakmi.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Jahodový džem - klasický
Hovädz​í​ strogano​v​
Štedrovečerná kapustnica mojej mamy
Broskyňové mafiny
Hruškovo-slivkové galette
Teľací rezeň s višňovou omáčkou
Berlínsky zemiakový šalát
Maslovo-syrové slané pečivo
Ražniči s opekanými zemiakmi
Bažant pečený na portskom