Bravčové ragú z mletého mäsa

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

500 g mletého pliecka
1 mrkva
1 petržlen
kúsok zeleru
1 malá konzerva hrášku
2 citróny
soľ
čierne korenie
hladká múka

2 PL posekanej petržlenovej vňate
mlieko alebo smotana
1 vajce
1 žĺtok
1 cibuľa
worcesterská omáčka
100 ml bieleho vína
olej
soľ


Príprava

1. Do mletého mäsa pridáme soľ, 1 celé vajce, asi 200 ml mlieka, mleté čierne korenie, soľ, petržlenovú vňať a hladkú múku podle potreby. Premiešame a necháme chvíľku v chladničke odpočinúť.

2. Z ochuteného mäsa urobíme malé guľky a vyprážame na oleji dozlata.

3. Na panvici dáme rozpustiť asi 2 PL masla, pridáme nakrájanú mrkvu, petržlen , cibuľu, zeler a necháme orestovať, až je zelenina mäkká.

4. Pridáme šťavu z jedného citróna a zamiešame. Do toho dáme 1 PL hladkej múky, zalejeme mliekom alebo smotanou, v ktorej sme rozšľahali žĺtok, pridáme asi 6 tenkých plátkov citrónu, kôru z jedného citróna, víno a necháme chvíľku povariť. Osolíme a kto chce dochutí si worcesterskou omáčkou.

Podávame s ryžou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Domáca klobása
Nugátové rezy
Zeleninové lievance
Kubánsky rez
Syrové tyčinky
Tvarohový koláč – nie sladký
Pečená bravčová pečienka s jablkami
Francúzska cibuľačka s údeným mäsom
Zapekané palacinky s karamelovým pudingom
Syrové fašírky