Bravčové medailónky so slivkami

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

800 g bravčovej sviečkovice
50 g masla
1 malý pór
3 PL brandy
200 g sliviek
soľ
mleté čierne korenie


Príprava

1. Sviečkovicu nakrájame na hrubšie plátky, ochutíme soľou a korením. Pór očistíme, prekrojíme napoly a dôkladne umyjeme. Jednotlivé lístky nakrátko ponoríme do horúcej vody.

2. Osušené listy póru obtočíme okolo plátkov mäsa. Podľa potreby môžeme pór prichytiť aj špáradlami.

3. Maslo rozohrejeme na panvici a mäso na ňom 10 minút opekáme. Potom podlejeme brandy. Hotové mäso vyberieme z panvice a uložíme na teplé miesto.

4. Slivky zbavíme kôstok, vložíme do výpeku a necháme niekoľko minút podusiť. Na taniere poukladáme mäso a pridáme slivky. Podávame s prílohou podľa vlastného výberu.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Guličky Niva
Tvarohový zákusok bez pečenia
Klobásové koláčiky
Bravčové na divoko
Ragú z kuracích pečienok s polentou
Fašírka z ovsených vločiek
Koktail - Tequila Sunrise
Jahňacie kotlety na slivkách
Kakaovo-škoricový krémeš
Kuracie prsia plnené so šušenými paradajkami a balkánskym syrom